Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@03:10:58 GMT

گنج نامه همدان ، منزلگاهی بهشتی در ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۱۱۱۱۶

گنج نامه همدان ، منزلگاهی بهشتی در ایران

به گزارش خبرگزاری برنا ؛ انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 باعث شده تا دهکده تفریحی، توریستی و ورزشی گنج نامه همدان بیش از گذشته به عنوان عروس بام های ایران زمین برجسته شود.

این مجتمع توریستی به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری منحصر به فرد همدان در تمامی ایام مورد توجه گردشگران و مسافران داخلی و خارجی قرار دارد و فاصله پنج کیلومتری آن تا شهر همدان سبب شده تا مسیر دسترسی گردشگران به سهولت فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر چه مخالفت هایی در اوایل ساخت این مجموعه صورت گرفت اما با گذشت زمان و ایجاد زیرساخت های متنوع و نیز خدمات دهی مطلوب این مجموعه، نگاه منتقدان به احداث منطقه توریستی تفریحی گنج نامه تغییر و حمایتی شد تا جایی که حتی برخی کوهنوردان نیز از تله کابین برای تردد مسیر اولیه خود استفاده می کنند.

انتهای این دهکده به دشت میشان به عنوان یکی از مناطق بکر ارتفاعات کوهستانی همدان منتهی می شود که بسیاری از صاحب نظران از آن به عنوان منزلگاه بهشتی یاد می کنند.

دشت یا همان میدان میشان بیش از نیم قرن اقامتگاه موقت کوهنوردان است و در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد و وسعت آن حدود یک هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا به 2 هزار و 600 متر می رسد.

در گذشته عشایر غرب و جنوب غربی کشور از این دشت به عنوان کوچ ییلاقی خود استفاده می کردند؛ چرا که میدان میشان مملو از آب‌های روان، چمن زار و مناظر زیبای طبیعی و محیطی امن برای استقرار چادرسیاه بود.

گستردگی سطح این دشت با پوشش چمن، از نیم قرن پیش به عنوان جایگاهی همیشگی برای استراحت و اتراق کوهنوردان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حالا علاوه بر کوهنوردان، گردشگران نیز می توانند با پیمودن خط تله کابین از این منزلگاه بهشتی ساعاتی بهره مند شوند.

این دشت در بهار و پاییز، به ویژه در تعطیلات یکی از مناطق مورد استقبال عموم مردم به شمار می رود و احداث تله کابین گنج نامه طی سال های گذشته مسیر دسترسی به این مکان را هموار ساخته است.

** عروس بام های ایران زمین

به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران، قرار گرفتن این دهکده توریستی تفریحی در کنار کتیبه های گنج نامه، طبیعت بکر و زیبا، باغ ها و رودخانه بی نظیر که تا ارتفاعات الوند گسترده شده، این منطقه را به عنوان عروس بام های ایران زمین مطرح ساخته است.

دهکده گنج نامه در واقع در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد و در انتهای خط تله کابین که به دشت میشان منتهی می شود می توان سیمای شهر همدان را به راحتی رویت کرد.

از سوی دیگر چمن زار دشت میشان این امکان را به گردشگران می دهد تا ساعاتی را در این دشت نشسته و از زیبایی های خدادادی آن بهره مند شوند؛ افزون بر اینکه گل های رنگارنگ خودرو در ایام بهار و تابستان در این دشت می رویند که زمینه عکاسی طبیعت را نیز مهیا ساخته است.

عروس بام های ایران حتی در فصول پاییز و زمستان نیز از ویژگی های خاص طبیعی برخوردار است و جزو مناطقی به شمار می رود که جلوه گاه چهار فصل مختلف است.

** گنج نامه قطب امکانات تفریحی

دهکده گنج نامه با صدها امکانات و پروژه های فرهنگی، تفریحی و ورزشی درحال خدمات رسانی مناسب به مسافران در ایام مختلف سال است.

این منطقه با سرمایه گذاری بخش خصوصی توانسته جلوه ویژه ای به لحاظ گردشگری به همدان بدهد و با تجهیز و سرویس نهایی دستگاه ها و توجه ویژه به امنیت و راحتی استفاده از امکانات موجود در مجموعه به خصوص خط تله کابین و ورزش های بانجی، اسکای تریال و تیرول، این مجموعه به مهمان نوازی از گردشگرانی که به تماشای الوند می روند، می پردازد.

خط تله کابین این مجموعه با یک هزار و 680 متر طول، دکل بانجی منحصر به فرد در خاورمیانه با 42 متر ارتفاع و دو سکوی پرش، ورزش اسکای تریال، تیرول و امکانات خدماتی و اقامتی دو سایت موجود در منطقه خدمات دهی می کند.

همچنین مجتمع تفریحی گنج نامه توان پذیرش چهار هزار و 500 مسافر در روز را دارد و این مجتمع در کنار یک هزار و 700 اثر و بنای تاریخی موجب حضور بیشتر مسافران و تقویت صنعت توریسم در همدان شده است.

استقرار امکانات ورزشی کم نظیر در این مجتمع نظیر ریل سورتمه، پیست اسکی در ارتفاع سه هزار متری، دیواره سنگ نوردی و ایجاد غار مصنوعی، رستوران ها و کافی شاپ های مدرن در کنار فروشگاه های عرضه کالا و نیز شهربازی سرپوشیده موجب حضور بیشتر گردشگران شده است.

همچنین ایجاد غرفه های هنری های تجسمی و صنایع دستی، غار اکواریوم، سوئیت های اقامتی، مسیر گردشگری مستقیم تا آبشار گنج نامه، سرسره پرواز و سایر بازی های هیجانی از دیگر طرح های ایجاد شده مجتمع تفریحی توریستی و ورزشی تله کابین گنج نامه است که این منطقه را از دیگر مناطق گردشگری کشورمان متمایز می کند.

اتاق نمک درمانی نیز یکی از بخش های منحصر به فرد دهکده توریستی تفریحی گنج نامه همدان است که هرساله گردشگران زیادی از این امکان ایجاد شده، بهره می گیرند.

نمک درمانی از موثرترین روش‌های درمان بیماری‌های پوستی و تنفسی است به طوری که می ‌توان ویتامین هوا (یون منفی) را در اتاق نمک دهکده توریستی گنجنامه جذب کرد.

درمان سرماخوردگی عمومی و آنفلوآنزا، از بین بردن التهاب مجاری تنفسی و سینوزیت، بهبود سرفه‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، خواب راحت و کاهش خروپف در خواب، بهبود بیماری‌ها و حساسیت‌های پوستی، زدودن آلودگی‌های هوایی از مجاری تنفس، کاهش واکنش‌های آلرژیک به آلودگی‌ هوا، استرس مزمن و خستگی‌های مزمن بی‌دلیل، کمک به کاهش التهاب و درمان عفونت گوش و ناراحتی های پوستی نظیر اگزما، آکنه، درماتیت و پزوریازیس از مزایای اتاق نمک است.

** حمایت مسئولان و رسانه ها مایه دلگرمی است

رئیس هیات مدیره مجتمع تفریحی، توریستی، ورزشی گنج نامه همدان گفت : حمایت و توجه ویژه مسئولان و رسانه های همدان در حوزه گردشگری مایه دلگرمی سرمایه گذاران بخش خصوصی است.

سعید ترابیان افزود: صنعت گردشگری یکی از راهکارهای مهم و مناسب در توسعه استان همدان به شمار می رود و رونق این صنعت در اشتغالزایی و اقتصاد پویاست.

وی با قدردانی از شورا و شهرداری همدان در حمایت از حوزه گردشگری و رفع دغدغه ها موجود گفت: یکی از مهمترین اقدامات شهرداری همدان در دوره مدیریت شهردار جدید جمع آوری دستفروشان گنج نامه و ساماندهی این منطقه گردشگری است.

ترابیان افزود: این اقدام موجب رضایتمندی شهروندان و گردشگران نیز شده است و از سوی دیگر می توانیم نسبت به ارائه خدمات بهتر در این منطقه برنامه ریزی کنیم.

وی بیان کرد: در ماه های اخیر نیز اجرای مصوبات و اراده جدی مسئولان منجر به تحول بسیار خوب در حوزه گردشگری شده است و نمونه بارز آن رشد قابل توجه گردشگر در نوروز امسال بود.

این سرمایه گذار حوزه گردشگری خاطرنشان کرد: همدان با توجه به ویژگی های خاص تاریخی و طبیعی می تواند در راس گردشگری کشور مطرح باشد و به طور قطع همین حمایت جدی مسئولان می تواند در آینده ای نزدیک شرایط را بیش از قبل بهبود بخشد.

ترابیان گفت: شهرداری یکی از بازوان پرتوان در رونق گردشگری است و طرح هایی که در سال های گذشته راکد مانده بود، با درایت و اراده شهردار فعلی به ثمر نشست.

رئیس هیات مدیره مجتمع تفریحی، توریستی و ورزشی گنج نامه همدان با تاکید بر اینکه باید از رویداد بین المللی همدان 2018 بهترین استفاده را کرد، گفت: این رویداد مقدمه بسیار خوبی برای ایجاد تحول عظیم در حوزه گردشگری است.

ترابیان افزود: تاکنون 650 میلیارد ریال در ایجاد مجتمع تفریحی، توریستی، ورزشی گنج نامه هزینه شده است که با حمایت و دلگرمی ایجاد شده از سوی مسئولان می توان به توسعه این بخش و جذب سرمایه گذار جدید در حوزه گردشگری نیز اقدام کرد.

***نبود جاده مشکل منطقه گردشگری گنج نامه

رئیس هیات مدیره مجتمع تفریحی، توریستی و ورزشی گنج نامه همدان در ادامه گفت: نبود مسیر دسترسی مناسب مشکل اصلی این منطقه گردشگری است و اگر مسیر مناسب برگشت برای این محور ایجاد شود، تاثیر بسزایی در جذب گردشگر خواهد داشت.

ترابیان افزود: این مسیر به دلیل استقبال گردشگران و مردم همدان، از بار ترافیکی بالایی به ویژه در 6 ماهه نخست سال برخوردار است و همین مساله منجر به انصراف اغلب گردشگران از به انتها رساندن مسیر به دلیل توقف در ترافیک می شود.

وی اضافه کرد: از مسئولان انتظار داریم چاره ای برای این معضل ترافیکی در جاده گنج نامه اتخاذ کنند تا شاهد روان سازی در تردد خودروها و فراهم سازی مسیر برای گردشگران به این منطقه مهم گردشگری باشیم.

ترابیان بیان کرد: شهرداری همدان با مدیریت عباس صوفی شهردار جدید در ماه های اخیر خدمات قابل توجهی را در حوزه های شهری به ویژه گردشگری و ترافیک داشته است و امیدوارم با حمایت سایر مسئولان بتوانند مسیر برگشت گنج نامه را احداث کنند و معضل ترافیک این مسیر را برای همیشه برطرف سازند.

وی با مهم ارزیابی کردن رویداد همدان 2018 اظهار داشت: بخش خصوصی در کنار مسئولان ارشد اجرایی میزبان این رویداد بین المللی هستند و اکنون زمان آن رسیده که خبرنگاران حس مطالبه گری را بالا ببرند و به جای ایراد گرفتن از طرح ها و اقدامات صورت گرفته، راهکار ارایه داده و کمک کنند تا مسئولان نیز سدهای ایجاد شده را از مسیر حمایتی سرمایه گذاران به ویژه بخش خصوصی بردارند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران پایتخت گردشگران داخلی و خارجی گردشگری همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۱۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، احمد شانیان اظهار کرد: سال‌های اخیر با کشف بزرگ‌ترین معدن لیتیوم در همدان، ایران توانسته است رتبه هفتم کشور از لحاظ ذخایر این عنصر غنی در جهان را به دست آورد.

وی افزود: وقتی اسفندماه ماه سال ۱۴۰۱ کشف معدن لیتیوم در همدان به میزان چندین میلیون تن کانسنگ معدنی با مساحتی حدود ۱۱ کیلومترمربع در دشت قهاوند در ۵۰ کیلومتری شرق مرکز استان همدان به یک خبر مهم در جهان تبدیل شد.

بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: مردم همدان تأکید دارند کار بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد و مسیر پیشرفت‌های لازم سریع طی شود.

شانیان اضافه کرد: استخراج از معدن لیتیوم همدان در بخش خصوصی از سال ۹۹ آغاز و در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ منجر به کشف لیتیوم شده بود و نیز این کشف باعث شد جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای دارنده ذخایر لیتیوم قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهایی مانند شیلی، استرالیا و چین دارای بزرگترین ذخایر لیتیوم در جهان هستند و این ماده معدنی غنی در جهان رشد قیمت قابل توجهی را در سال‌های اخیر داشته است که احتمال داده می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بازار لیتیوم به ۱۹۲ میلیارد دلار برسد.

شانیان تصریح کرد: آمریکا در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد دلار مگاپروژه در زمینه لیتیوم دارد و بزرگترین بازار جهانی را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سال‌های اخیر هم ایران به واسطه دشت قهاوند به جمع کشورهای حائز رتبه در کشف ذخایر غنی لیتیوم پیوست و این امر باعث خوشحالی هم‌میهنان شد اما از طرفی دشمنان کشور از این اتفاق دچار واهمه شدند چرا که خطر جدی را برای خود احساس کردند، به طوری که وقتی ماده معدنی لیتیوم کشف شد و بازتاب‌هایی را به همراه داشت، رسانه اسرائیلی معاریو نیز گزارش داد «کشف معادن بزرگ لیتیوم به تغییر توازن قدرت در منطقه منجر خواهد شد».

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: این رسانه بر این باور است که ایران با در اختیار داشتن ۱۰ درصد از ذخایر لیتیوم جهان، سود بسیار زیادی کسب می‌کند و به گفته کارشناس اهل رژیم صهیونیستی «این ذخایر می‌تواند اقتصاد ایران را نجات دهد و تحریم‌های غرب علیه آن را بی‌اثر کند».

شانیان اضافه کرد: می‌توان گفت تغییرات منطقه‌ای به نفع رژیم صهیونیستی نبوده و این کشفیات نیز نگرانی‌های آنها را دوچندان می‌کند چرا که قدرت نظامی ایران در حال گسترش است و در اختیار داشتن منابع انرژی، قدرت آن را دوچندان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر اگر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و غرب شده است، اعلام خبر کشف میدان چند میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان به‌شمار می‌رود، باعث خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود و این به مذاق آمریکا و صهیونیست‌ها خوش نیامده است.

احمد شانیان تصریح کرد: کشف ماده معدنی لیتیوم جایگاه ایران را در جهان ارتقا خواهد داد و روابط آن را با روسیه و چین و سازمان بریکس تقویت خواهد کرد، بریکس از هم‌اکنون به‌عنوان جایگزینی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ساختار مالی جهانی قدیمی آمریکا و پایان دادن به هژمونی دلار ارزیابی می‌شود.

وی افزود: آنچه موجب افزایش اهمیت راهبردی کشف لیتیوم می‌شود، احیای روابط ایران با کشورهای حاشیه منطقه خلیج‌فارس و برخی دیگر از کشورهای عربی است، از روابط نظامی دریایی ایران در اقیانوس هند گرفته تا برقراری روابط راهبردی با چین و همچنین روابط راهبردی ایران و روسیه که با توجه به رویارویی روسیه و پیمان ناتو، این روابط در سطح بیشتری در حال تقویت است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: لیتیوم به واسطه اینکه فلز بسیار سبک با مقاومت گرمایی بالا است، در صنعت فضایی های‌تک، هواپیمایی و کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، فلز لیتیوم در حوزه آلایندگی نیز بسیار حائز اهمیت است و در مباحث مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین لیتیوم اثرات سو زیست‌محیطی اندکی دارد.

شانیان اضافه کرد: لیتیوم می‌تواند صنعت ایران و استان همدان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد و روابط با کشورهای صنعتی نظیر چین را هم در حوزه‌های مختلف بیشتر کند.

خبرنگار: محمد حسین میرزایی

انتهای خبر/

کد خبر: 1229223 برچسب‌ها دانشگاه آزاد همدان همدان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی روسیه رژیم صهیونیستی آمریکا ایران ایسکانیوز خلیج فارس باتری‌های لیتیومی

دیگر خبرها

  • رئیس دانشگاه معروف در ایران: سال ۱۴۰۱ پلیس کشته داد اما نکشت | دانشجو و استادی اخراج نشد | فیلم
  • جهان امروز، محروم از کیمیاگری و شاعری ایرانی است
  • افتتاح آرش مال تحولی بزرگ در خدمات متفاوت و تجربه‌های نوین برای گردشگران
  • نقش نوآوران در آینده ایران
  • نقش نوآوران در آینده ایران بررسی شد
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز محورهای کامیاران با ورود دستگاه قضا
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد
  • دستمزد راهنمایان گردشگری برای ۱۴۰۳ اعلام شد
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • دستمزد راهنمایان گردشگری مشخص شد